Som ni vet är det bra att själv ha några fyllda dunkar och flaskor med vatten, så man klarar sig vid en större vattenläcka. Detta gäller framför allt er som bor i Halmstad, där är dricksvattenförsörjningen inte högsta prioritet, smuts och lut är vardag i deras vattensystem.
Vattenförrådet ska roteras halvårsvis, vilket gör jul och midsommar till två bra högtider för att enkelt komma ihåg när man roterar vattnet. Det finns experiment som visar att man kan lagra det längre, men man ska givetvis alltid ta det säkra före det osäkra när det gäller ens överlevnadsförmåga.
Se till att alltid diska ur vattendunkar och flaskor, det är viktigt att de är rena. Vattenbehållarna förvaras sedan på en mörk och sval plats för bästa resultat.
Jag hoppas att ni haft en god Jul.
Har du några tips om vad man ska använda för dunkar/förvaring? Har du dessa stående i ett halvår orörda, eller använder du upp något av det? Är sex månader en vetenskaplig siffra eller en höftning?
… och nu läste jag http://www.swedishprepper.com/2012/01/09/hjalp-inget-vatten-vattenlagringens-abc/ 😀
Kanske lite sent att kommentera men, what the heck..
Jag har två 10 liter dunkar med vatten i garderoben. Jag har hellre 10 liters dunkar därför att det är lättare att bära. Frugan orkar inte 25 l.
Jag tillsätter två droppar klorin per liter, dvs 20 droppar per dunk. Viktigt att det är klorin och inte Javex.
Roterar påsk och runt höstdagjämningen, då går vi in i vinterkylan med färskt vatten.
Vad betyder egentligen att rotera vattnet? Är det ”byta ut” som åsyftas eller är det ”svänga runt” som i typ skaka dunken?
Jag är lite rädd för klorin ,går det att diska dunkarna med diskmedel och fräsh diskborste.
Har gjort så.